Zápisníky letů pro piloty kluzáků a TMG

nahled zapisniky.jpg

Dne 28. listopadu 2019 zveřejnil ÚCL informaci o změně ve vedení záznamů o době letů při vedení zápisníku letů pilotů kluzáků a motorových kluzáků, který platí od 9. prosince 2019. Znamená to, že dosavadní staré modré zápisníky již nevyhovují aktuálním požadavkům, protože většinou neumožňují vedení místa a času odletu a příletu. Pro vyhovění novým požadavkům je nutné zavedení nového deníku, který je splňuje. Zápisník, který je schválený ÚCL, naleznete v našem e-shopu za 490 Kč.


Množstevní slevy na zápisníky

Pro objednávku 10 a více kusů nabízíme zvýhodněnou cenu 449 Kč (vč. DPH) za kus s dopravou zdarma.


Dále již text ÚCL zveřejněný na webu úřadu:

V souladu s ustanovením FCL.050 Vedení záznamů o době letu stanovil ÚCL rozsah povinných informací uváděných v zápisnících letů pro piloty kluzáků a motorových kluzáků platný od 9. 12. 2019.

V souladu s ustanovením FCL.050 Vedení záznamů o době letu ÚCL stanovuje:

Ode dne 9. 12. 2019 jsou přijatelné zápisníky letů pro piloty kluzáků a motorových kluzáků, které obsahují alespoň následující informace pro každý let:

- jméno PIC

- datum letu

- místo a čas odletu a příletu

- typ, včetně výrobce, modelu a varianty a poznávací značku letadla

- celkovou dobu letu

- součet letové doby

- způsob vzletu

- detaily funkce pilota (PIC vč. samostatného letu, dvojí řízení, FI nebo FE)

Žadatelé o převod průkazu způsobilosti, vydání nového nebo obnovu průkazu způsobilosti, kvalifikace nebo osvědčení pro kluzáky a motorové kluzáky musí prokázat, že mají zavedený zápisník letů, který splňuje výše uvedené požadavky.