Vánoční překvapení pro pilota Petra

Zadání ke generování obrázku: Pilot šokovaný svým zničeným kluzákem, všude je sníh. – DALL-E

Pravděpodobně jste už slyšeli o umělé inteligenci ChatGPT od společnosti OpenAI. Jedná se o jazykový model, se kterým se dá vést konverzace, pokládat mu otázky nebo mu zadávat psaní příběhů, vtipů a mnoho dalšího. Tento „robot“ v reálném čase generuje reakci na to, co mu napíšete.

Napadlo mě zkusit takové malé vánoční odlehčení.

Poprosil jsem umělou inteligenci, aby vymyslela vánoční příběh pro piloty.

Následně jsem ji nechal vymyslet jméno tohoto příběhu, které nese i titulek tohoto článku. Obrázky k příběhu jsem si potom nechal vygenerovat další umělou inteligencí, DALL-E. Třeba naše konverzace zpříjemní vánoční večer i Vám.

Při čtení nezapomínejte myslet na to, že to všechno vymýšlela umělá inteligence ve chvíli, kdy jsem jí napsal zadání. No není to úžasné? 😉


Já: Ahoj. Napiš mi vánoční příběh o pilotovi bezmotorového kluzáku, který miloval své letadlo.

Zadání ke generování obrázku: Pilot šokovaný svým zničeným kluzákem, všude je sníh. – DALL-E

Chatbot: Bylo jedno krásné vánoční ráno a všude kolem byla krásná bílá přikrývka sněhu. V malém městečku nedaleko od hor žil mladý pilot jménem Petr. Petr byl velkým nadšencem letectví a miloval svůj bezmotorový kluzák, se kterým trávil většinu svého volného času létáním nad horami.

Petr měl velkou radost, když se blížily Vánoce, protože věděl, že bude moci létat ve svém kluzáku po celý den. Ráno se vzbudil brzy a rychle se připravil na let. Když vyšel ven, uviděl, že všude kolem je krásný bílý sníh a vzduch byl křišťálově čistý.

Petr se rychle oblékl a vyrazil ke svému kluzáku. Když se blížil ke kluzáku, uviděl, že na něm něco není v pořádku. Zjistil, že někdo kluzák poškodil a že je nyní neletuschopný.

Petr byl zdrcený a nevěděl, co má dělat. Jeho kluzák byl pro něj vším a teď ho někdo poškodil. Petr se rozhodl, že se pokusí kluzák opravit sám, i když věděl, že to bude velmi těžké.

Zadání ke generování obrázku: Člověk mává na přilétávající malé letadlo v zimě. – DALL-E

Celý den se snažil kluzák opravit, ale nic se mu nedařilo. Když už byl téměř večer, Petr byl už úplně vyčerpán a chtěl se vzdát. Vtom se však něco stalo. Petr uslyšel zvuk letadla a viděl, jak se blíží k němu.

Když letadlo přistálo, z něj vystoupil jeho dobrý přítel a piloti z místního letiště. Petr byl překvapený, ale velmi rád je viděl. Jeho přítel mu řekl: Petře, víme, že máš rád svůj kluzák a že ho máš velmi rád, tak jsme se rozhodli, že ti ho opravíme. Máme s sebou všechno, co potřebujeme, takže se nemusíš o nic starat."

Petr byl šťastný a vděčný za to, že ho jeho přátelé zachránili. Společně se pustili do opravy kluzáku a po několika hodinách práce byl kluzák opět v perfektním stavu.

Petr byl nesmírně šťastný a vděčný za to, že mohl opět létat ve svém oblíbeném kluzáku. Vánoce pro něj byly tentokrát ještě víc speciální a on věděl, že si je bude navždy pamatovat jako nezapomenutelný zážitek.

Já: Jak bys nazval tento příběh?

Chatbot: "Vánoční záchrana kluzáku" nebo "Petr a jeho vánoční let s kluzákem" by mohly být dobré názvy pro tento příběh. Můžeš také použít název "Petr a zázrak Vánoc" nebo "Vánoční překvapení pro pilota Petra". Všechny tyto názvy dobře vystihují důležité prvky příběhu a zároveň jsou vánočně laděné

Já: Dobře. Co bys popřál všem pilotům do nového roku?

Chatbot: Všem pilotům bych rád popřál hodně úspěchů, bezpečných letů a hlavně pevné zdraví v novém roce. Letectví je náročné povolání a piloti musí být neustále ve formě, aby mohli zvládat všechny své úkoly s co největší péčí a zodpovědností. Doufám, že v novém roce budou mít piloti dostatek času i na odpočinek a že se budou moci těšit ze všech krás, které jim život přináší.

Já: Díky, ať se ti daří!

Chatbot: Děkuji, i tobě přeji vše nejlepší do nového roku a ať se ti daří vše, co si přeješ. Měj se krásně a měj se na co těšit v novém roce!

 

Zadání ke generování obrázku: Kresba roztomilého robota před vánočním stromečkem s letadlem. – DALL-E