Báječné léto u báječných kurzů

e-learningové kurzy pro piloty

Přinášíme přehled našich nejoblíbenějších kurzů, kterými si můžete i na mobilu prohlubovat svoje letecké znalosti. Must-read pro ty, kteří se chtějí stát lepším pilotem. 👨‍✈️

U všech našich kurzů garantujeme spokojenost. To znamená, že pokud nebudete s obsahem kurzu spokojeni, do 24 hodin od platby jej můžete reklamovat. Vrátíme Vám 100% ceny. Důkaz místo slibů – reklamaci ještě nikdo nevyužil. 😎

Pokud zvažujete pořízení dvou a více kurzů, už se Vám vyplatí pořízení členství v Klubu AirGuru.cz. Získáte tím neomezený přístup ke všem našim kurzům. K ročnímu členství navíc dostanete leteckou brašnu AirBag a každý rok novou Databázi letišť a letecké mapy.


Nejenom pro zahraničně nezkušené piloty přinášíme s Michalem Orlitou vědomosti, zkušenosti a tipy pro létání po okolních evropských zemích ve svém nebo zapůjčeném letadle.

Cestování soukromým letadlem je nejenom díky pandemii čím dál populárnější. Největší výhoda proti pozemní dopravě je úspora času na cestě, přičemž náklady nemusí vždy být o tolik vyšší než při cestě autem. Pokud máme dostatek času, proč si cestu naopak nezpříjemnit několika zajímavými zastávkami? Vždyť letiště jsou již téměř u každého města.

Prohlédnout balíček kurzů.

Přehled kurzů pro jednotlivé státy samostatně naleznete v článku Létáme do zahraničí.


Ideální destinací prvního letu k moři i pro začátečníky je jednoznačně slovinská Portorož. Je to nejbližší přívětivé letiště přímo u moře. Velice snadno se dostanete výběžek Piran, který nabízí kromě krásných pláží také mnoho možností k posezení u kávy, nějakého míchaného nápoje nebo skvělých jídel.

Jedná se o výhodný balíček několika kurzů obsahující kompletní informace k přípravě, plánování letu i komunikace z celého letu z ČR do Portorože. Nechybí podklady o státech, přes které je nutné přeletět, včetně vzorových letových plánů ke stažení. Součástí balíčku je i velice oblíbený kurz Nasucho do Portorože. Navíc je v balíčku i kurz o létání do Chorvatska, které s Portoroží doslova sousedí. Balíčkem ušetříte 980 Kč!

Prohlédnout balíček kurzů.


Základy létání s autopilotem. Jak ho zapnout, nechat letět kam chci a zase vypnout. A zejména, jak se vyhnout větě „co to ten blbec zase dělá?“ Protože autopilot většinou dělá to, co mu pilot řekne aby dělal - což nemusí být to, co pilot chce.

V kurzu uvidíte názorné ukázky jednotlivých úkonů v simulátoru Garminu G1000 od Simionicu s nezaměnitelným hlasovým výkladem Michala Orlity.

Prohlédnout kurz.


Průlet řízeným prostorem budete zvládat levou zadní. Díky interaktivnímu cvičení komunikace se na frekvenci už neztratíte. Vhodné jak pro piloty bez zkušeností s řízenými prostory, tak pro piloty, kteří si chtějí vylepšit své dovednosti.

Řízené prostory pro Vás už nebudou strašákem. 👻 Kurz obsahuje teorii pro řízené lety VFR prokládanou názornými příklady ze skutečných podmínek, včetně videoklipů z letu.

V kurzu uvidíte dva scénáře:
1) let z neřízeného letiště na řízené letiště v CTR,
2) průlet CTR bez přistání.

Prohlédnout kurz.


Zbrusu nový kurz pro piloty nejen bezmotorových letadel, ale i těch motorových. Pochopíte vlnové jevy a upozorníme Vás na četná nebezpečí, která v horských oblastech a vysokých výškách hrozí. Všechny teoretické poznatky si ukážeme i prakticky z pohledu pilota.

Pomocí interaktivních animací pochopíte mechaniku vlnového proudění, a jak jej využít ve svůj prospěch. V teorii nechybí ani vysvětlení legislativních pravidel a předpisů specifických pro létání ve velkých výškách.

Létání ve vlně patří mezi ty pokročilejší disciplíny. A to nejen proto, že skýtá nezanedbatelná nebezpečí, pokud si na některé věci nedáme pozor. Skládání letadel ve tmě a hrozba námrazy jsou jedněmi z nich. V kurzu na nebezpečí upozorňujeme, a doporučujeme jak se jim vyhnout.

Prohlédnout kurz.


Máte zájem o dopravní létání, nebo již máte absolvované výcviky a chystáte se na pohovor, ale nevíte úplně, na co vše se ve světě připravit, a co vás vlastně v práci poté čeká? Chcete si vyzkoušet testové otázky z pohovorů různých společností a získat tak přehled, na co se připravit?

Pak je tento e-learning právě pro vás. Kurz obsahuje mimo jiné desítky zajímavých otázek z pohovorů různých evropských i tuzemských společností. Ukážeme vám, jak probíhá den dopravního pilota v praxi, a ke kterým oblastem ATPL teorie se dopravní piloti v praxi denně vracejí. Uvidíte zde některé konkrétní řešení z přípravy letu, briefingu, výpočtu performance na vzlet a také například vzorový emergency briefing.

Prohlédnout kurz.


Co se děje na druhé straně? Proč řídící postupují právě takhle? Jak postupovat, aby byl můj let povolen bez komplikací? Kurz popisuje problematiku i z pohledu řídících letového provozu, a vysvětluje některé postupy, které se bez kontextu mohou z letadla zdát těžko pochopitelné. Dalším tématem je také frazeologie a jak ji správně využívat.

Nepoužíváte náhodou nějaké parazitní fráze? V kurzu zjistíte, že se s nimi dá setkat docela často. Poradíme Vám jak se jich zbavit, nebo jak je nahradit správnými slovy z frazeologie. V některých postupech číhá nebezpečí, pokud jsou provedeny nesprávně. Pomůžeme Vám předejít zbytečným chybám.

Prohlédnout kurz.