Brněnský Letecký meetup

V Brně a jeho okolí žije početná letecká komunita. Nejen profesionální piloti, ale i ti ostatní motoroví, bezmotoroví, balonáři, paraglideři, mechanici, řídící letového provozu, palubní průvodčí, konstruktéři, parašutisté a další. Pracují v místních společnostech, sdružují se v mnoha místních leteckých školách či aeroklubech, létají po jihomoravských letištích, nebo se létání věnují samotářsky. Přitom jsem si uvědomil, že chybí nějaká společná pravidelná platforma, fórum či zkrátka prostor pro společné setkávání těchto nadšenců, který by všechny tyto komunity a jedince jednoduše spojoval dohromady.

Zveme všechny letce!

A proto si Vás jménem AirGuru.cz dovoluji pozvat na v pořadí druhý brněnský Letecký Meetup, tedy setkání, které se bude konat v sobotu 27. ledna 2024 od 15 do 20 hodin ve velkém sále Komunitního centra Skála (Oblá 54a, Brno-Nový Lískovec). Parkovat lze na přilehlých parkovištích na ulici Oblá. Před centrem je zastávka MHD Oblá (trolejbusy 26, 37 a autobus 50).

Tentokrát se můžete těšit na přednášku Michala Orlity na téma používání letové příručky, a proč se ji vyplatí číst. Ne všichni piloti ji využívají tak, jak by mohli a měli. Obsahuje přitom spoustu zajímavých informací a část z nich jsou informace velice podstatné pro bezpečné provedení letu. Přednáška začne v 17:00.

Setkávání, diskuze a přednášky

Cílem akce je pravidelné setkávání, seznámení, besedování a povídání. Zkrátka chceme propojovat letecké komunity. Zváni jsou letci všeho druhu. Občerstvení je k dispozici, sál je propojen s kavárnou Coffee Trail Garden. Pro zpestření se můžete těšit také na krátkou zajímavou přednášku s leteckou tematikou.

Rezervujte si svoje místo

Nejedná se o komerční akci, vstup je samozřejmě bezplatný. Chápeme to více jako setkání s přáteli v hospodě. Jelikož však předem nevíme, jak velký zájem první meetup vzbudí, prosíme Vás o rezervaci, abychom se všichni vešli. Případně, abychom obstarali větší prostor.

 
 

Chcete Letecký meetup podpořit?

Nechceme z akce udělat komerční propagační událost. Nicméně pronájem prostoru nás bude pár tisícovek stát. Proto hledáme patrony, kteří by chtěli tuto iniciativu finančně podpořit. Výměnou za sponzorství nabízíme možnost umístění banneru či roll upu v prostorách setkání, a hlavně dobrý pocit. Nezáleží, zda jste jedinec či firma, zda chcete přispět stokorunu nebo tisícovku. Tímto způsobem bychom mohli obstarat zajištění i budoucích opakování setkání, které v případě úspěchu toho prvního plánujeme několikrát za rok.

Máte-li zájem přispět na pokrytí nákladů akce, můžete napsat na info@airguru.cz. Děkuji.

Adam Jandora
Zakladatel AirGuru.cz